Instalarea unui sistem de pompă de căldură geotermală pentru încălzire la domiciliu și controlul climatizării

Pompele de căldură pot fi operate în două moduri de bază – pot lua fie căldură din aerul din afara casei (chiar dacă este posibil să nu pară foarte cald în aer liber!) Și o pun înăuntru pentru a vă încălzi locuința sau pot fi de tip geotermal , care ia căldură de pe pământ și face același lucru. Lucrul minunat al pompelor de căldură este că acestea pot fi inversate, arzând căldură din casă și depozitate fie în aerul exterior, fie în pământ. Economia sistemului face un caz mare pentru o pompă de căldură versus aer conditionat, sau în mod egal, pompa de căldură față de cuptorul de gaz. La doar 1,5 metri subteran, temperatura este de aproximativ 13 ° C (aproximativ 55 ° F) și nu variază sălbatic între anotimpuri.

Conducta externă a unității de pompare, denumită sistemul de colectare, poate fi fie relativ apropiată de suprafață și este răspândită pe o suprafață mare, fie instalată într-o forajă forate direct în pământ, ca un puț. O lungime mai scurtă a țevii este necesară pentru tipul găurii, deoarece variațiile de temperatură devin din ce în ce mai stabile și mai profunde.

Un sistem de colectare cu adâncime mică de până la 100 de metri este în general instalat la o adâncime mai mică de un metru și constă dintr-o rețea a unei singure țevi flexibile înfășurată pe ea însăși sub forma unui “W” extins. Fiecare buclă trebuie să fie suficient de îndepărtată de vecinul ei pentru a nu trece căldura între cele două, dar că transferul de căldură are loc între tevi și pământul înconjurător.

Desigur, mărimea și lungimea țevii vor depinde de puterea sistemului de pompare, iar suprafața fizică necesară a terenului va fi guvernată de alți factori, cum ar fi tipul de sol. Instalarea unui astfel de sistem de colectare este bine în sfera de aplicare a do-it-yourself. Alternativa este să aveți o companie profesională pentru a fora o groapă de până la 100 de metri adâncime – adâncimea exactă în funcție de cerințele dumneavoastră și de caracteristicile terenului din zona dumneavoastră. O conductă dublă este introdusă în orificiu și aceasta este conectată la sistemul dvs. de pompare a căldurii geotermale.

Diferența de temperatură dintre pământ la 100 de metri subteran și la doar 1,5 metri sub sol nu va depăși decât 1 grade, dar este mult mai stabilă, fără a se modifica deloc între sezoane – de aceea este necesară o lungime mai scurtă a conductei pentru colector. După instalare, sistemul este relativ fără întreținere, cu excepția verificărilor periodice în fiecare an. O astfel de instalare va salva un imens pe facturile dvs. de încălzire și de răcire, deoarece o mare parte din energia termică provine de la sol și nu din surse de combustibil fosilizate.

 

 

https://adriansarbescu.ro/pompa-de-caldura/

KW:

pompa de caldura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *